Tante Jootje's Frikadel Djagung
Frikadel/Perekedel djagung, een heerlijk knapperig maiskoekje, dat als lekker tussendoortje kan worden gegeten, maar ook heerlijk is als bijgerecht van een Indische maaltijd of rijsttafel.
Tante Jootje, kon de beste maiskoekjes van heel de wereld maken en voor ons is het altijd een mooie herinnering aan haar.
De geuren uit haar kleine keukentje in Den Haag, kwamen je al tegemoet, wanneer je het kleine trapportaaltje om naar haar piepkleine maar oh zo gezellige apartementje betrad. De deur stond al wagenwijd open en vanuit haar keukentje kwam ze op haar slippertjes je tegemoet om je met een grote schaal frikadel djagung welkom te heten.
Drie snuifkusjes op je wangen en dan lekker samen in de woonkamer zitten en beetje snoepen. Want later moest er natuurlijk nog "echt" gegeten worden en dan sierde wederom de frikadel djagung weer je bordje met eten op schoot.
Maar hoe maak je deze Frikadel Djagung nu?
Benodigdheden
Blikje crispy maiskorrels
2 eieren
8 eetlepels maizena
2 teentjes knoflook
2 takjes selderij
1 bosuitjes fijngesneden
1 takje verse koriander
1 dunne prei
1/2 ui
peper en zout
2 theelepels suiker
zonnenbloemolie
Hulpmiddel
Staafmixer of vijzel
Koeken pan
Groentenlepel of ijslepel
Tante Jootje prefereerde de staafmixer en wij zelf gebruiken uit gemak ook deze.
Giet het blikje af en doe ongeveer 3/4 van de mais in een grote mengbeker of kom. Snij alle ingredienten kruiden en groenten) fijn en voeg deze samen met de eieren toe. Pureer nu alles goed en voeg peper en zout toe. Als laatste voeg je de maizena toe en vermeng deze zodat het een stevige brei wordt. Afhankelijk van je eieren kan het zijn dat je wat meer of minder maizena moet toevoegen. Daarna voeg je suiker toe en als laatste voor die bite het laatste beetje maiskorrels.
Verhit ondertussen de koekenpan met een bodempje zonnenbloemolie (1 a 2 cm laagje). Controleer aan de hand van een paar druppels water of je olie goed heet is. Zodra het spettert kun je beginnen. Wijzelf gebruiken een groentenlepel voor de maat van de frikadel, maar je kunt voor groter of kleiner kiezen, wat jij het lekkerste vindt.
Leg meerdere rondjes van je maismengsel in de olie en bak het totdat het aan de boven kant wat droger oogt, beetje als bij pannenkoeken bakken, op dat moment flip je je frikadel met 2 vorken om en bakt de andere kant totdat ze goudgeel/bruin zijn. Neem ze dan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Je kunt ze dan of meteen eten of later bij je rijsttafel lauwwarm of koud eten.
Succes en veel plezier met het koken.
SELAMAT MAKAN!!!
http://rantangboy.wix.com/rantang-boy
Kijk op FB naar Rantang Boy voor meer informatie over verkoop van onze producten bij diverse Toko's in Dordrecht, Tilburg, Eindhoven, Helmond en Rijen en op diverse pasars
Geen opmerkingen:
Een reactie posten